Het C-REAL-collectief uitgelegd: bekijk de video

Bouwsector Financing
08 April 2024

C-REAL breidt haar architecten- en aannemerscollectief permanent uit. Wij bieden gemotiveerde aannemers en architecten interessante leads naar concrete renovatieprojecten.

Het C-REAL-collectief uitgelegd: bekijk de video

Het C-REAL-collectief bestaat op dit moment uit 50 aannemers en 7 architecten. Met een verbouwingspotentieel van meer dan 200 particuliere woningen en 20 appartementsgebouwen willen we onze poule blijven uitbreiden.

“Voor de renovatie van deze gebouwen zoeken we uitvoerders van energiezuinige en andere renovatiewerken”, zegt Karen Smets. “Deze samenwerking is voordelig voor iedereen. De verbouwer krijgt een advies met stappenplan, een raming van uit te voeren werken én een financieringsoplossing. Hij heeft dus al beslist over de uitvoering, kent het kostenplaatje en welke financiële oplossingen er bestaan. Voor de uitvoerder is het collectief een kwaliteitslabel.”

Het renoveren van oude appartementen is voor architecten een grote opportuniteit. “Onze adviseur bereidt het dossier van de architect voor. Hij stelt een meerjarenonderhoudsplan met renovatiescenario en financieringsoplossing op, en hij helpt de syndicus met het formuleren van de architectuuropdracht. De adviseur neemt ook de rol van coach op. Hij zorgt voor éénsgezindheid tussen de eigenaren over de uit te voeren werken. De samenwerking met architecten zien we op termijn breder dan de doelgroep van appartementen. We willen elk type te verduurzamen gebouw kunnen doorverwijzen.”

BEKIJK HIER DE VIDEO