C-REAL op FTI-festival in Hasselt op 18 maart

Bouwsector
04 March 2024

De transitie naar duurzame steden belangt iedereen aan: ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, studenten en burgers. Iedereen is nodig om samen de toekomst te maken. Technologische innovaties zijn hierbij cruciaal. Syndici zijn van harte uitgenodigd op de gratis* infosessies van maandag 18 maart.

C-REAL op FTI-festival in Hasselt op 18 maart

Flanders Technology & Innovation (FTI) wil mensen en kennis verbinden om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van de industrie en het welzijn van de samenleving op een duurzame manier versterken. Tijdens de eerste editie van het Flanders Technology & Innovation Festival in zes Vlaamse steden, waaronder Hasselt, geeft de organisatie ruimte aan innovatieve en inspirerende infosessies rond circulariteit, energie, voeding, mobiliteit en Urban Culture.

Dubolimburg geeft, gebaseerd op de onderzoeksresultaten van het C-REAL project, een infosessie over het verduurzamen van oude appartementen op maandag 18 maart in Hasselt.

Inhoud van de Dubolimburg-sessie:

  • De customer journey van een VME die gaat renoveren. Hoe hierin de renovatieadviseur de syndicus niet enkel bijstaat met technisch advies, maar ook als coach optreedt om de VME te sturen naar een eensluidende beslissing om slim te renoveren, al dan niet gefaseerd.
  • Bestaande en toekomstige ondersteuningsmechanismen waarop de syndicus beroep kan doen voor het verduurzamen van gebouwen in zijn beheer
  • De VEKA renovatiemasterplannen. Wat houdt zo’n studie in, welke zijn de voorwaarden en hoe kan je deze bestellen?
  • Coaching van een VME: wat houdt dit in en hoe kan je hier gebruik van maken?
  • De premies voor werken aan de gemeenschappelijke delen: de nieuwe randvoorwaarden gekoppeld aan de inkomenscategorieën uitgelegd.
  • De nieuwe VME-lening in grote lijnen.

 

Syndici kunnen zich inschrijven voor twee inspirerende infosessies. De toegang is telkens gratis, maar reserveren is verplicht. Aanmelden kan door te klikken op de onderstaande links. Je leest er ook meer info over de sessies. 

Energiedelen in appartementen
door Leen Peeters, Lorenz Van Damme en Quentin De Clerck van Th!nk E!

Verduurzamen van oude appartementen 
door Karen Smets (C-REAL / Dubolimburg)